SUSTEREN - Afgelopen vrijdag 22 juli wilde de politie buiten heterdaad een fietsendief aanhouden. Door de Officier van Justitie was daarvoor toestemming verleend. De fietsendief werd niet aangetroffen. In het pand werd een grote hoeveelheid stoffen aangetroffen. Daarbij gaat het waarschijnlijk om harddrugs. Nader onderzoek moet daar nog definitief uitsluitsel over geven.

Op het moment dat de politie bij het pand aanbelde om de bewoner aan te houden, sprongen er twee personen vanaf de eerste etage naar beneden en sloegen ze op de vlucht. Na een korte achtervolging werden beide personen staande gehouden. Zij bleken alle twee verdovende middelen bij zich te hebben. Daarop werden zij aangehouden.

Bij een onderzoek in de woning dat daarop volgde, werd in het pand tussen de vele tientallen kilo’s middelen aangetroffen, waarschijnlijk harddrugs. Beide verdachten, een 36-jarige man uit Landgraaf en een 34-jarige man uit Heerlen, zijn inmiddels voorgeleid bij de Rechter-Commissaris. Voor beiden werd de voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd. De middelen zijn in beslaggenomen ten behoeve van verder onderzoek.

De vermeende fietsendief waar de politie naar op zoek was heeft zich inmiddels aan het bureau gemeld. Ook dit onderzoek loopt nog.