BORN - De politie heeft dinsdag 30 mei tijdens een onderzoek vier ondergrondse hennepplantages ontdekt aan de Obbichterweg in Born. Vanwege de veiligheid assisteerden meerdere collega’s uit de eenheid hierbij.

Er is één in werking zijnde plantage aangetroffen die bestond uit ongeveer volgroeide 40 planten. De overige drie plantages waren op dit moment niet in gebruik. Bovengronds zijn enkele hennepstekken aangetroffen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Alle plantages zijn door een graafmachine ontmanteld en zijn volgestort met zand. Ook de hennepstekken zijn vernietigd. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Het onderzoek heeft de hele dag geduurd.

Straffen en consequenties bij illegale hennepteelt
Iedereen die bezig is met illegale hennepteelt is strafbaar. Of dat nu gebeurt met de productie of de verkoop, of andere zaken die hiermee samenhangen. Hierop staat een maximale gevangenisstraf van drie jaar en/of een geldboete van maximaal 81.000 euro. Naast deze straffen kan de politie ook financieel onderzoek doen en het crimineel verkregen vermogen daardoor afpakken van de daders. Gaat het om illegale hennepteelt dan gaat niet alleen over de zogeheten growshops (die verboden zijn) maar ook bijvoorbeeld over illegale praktijken van transport- en distributiebedrijven en verhuurders (woon)ruimte om te kweken.

Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meldt verdachte situaties via 0900-8844 of meldt uw informatie volledig anoniem via 0800-7000.