GELEEN - Op dinsdag 6 april werd een ouder koppel uit Geleen op listige wijze slachtoffer van pinpasfraude. Zij werden door een oplichter gebeld die zich voordeed als een medewerker van de fraudeafdeling van hun bank. De oplichter beweerde dat de pinpas van het koppel gehackt zou zijn en dat er een geldbedrag afschreven zou worden als er niet direct actie werd ondernomen. Het koppel kreeg vervolgens de instructie mee de pinpas door te knippen en mee te geven aan de koerier van de bank. Nadat de nep-koerier die middag de pinpas kwam ophalen, werden er vrijwel direct flinke geldbedragen gepind.


Allereerst wordt er een flink geldbedrag afgehaald bij een geldautomaat aan de rijksweg in het centrum van Geleen. Een half uur daarna vind er een afschrijving plaats bij een juwelier op de Muntstraat in Maastricht en afsluitend wordt er geld gepind op de Helmstraat.

De verdachten dragen een mondmasker en een capuchon en zijn daardoor moeilijk herkenbaar. Toch zijn we op zoek naar mensen die wellicht meer informatie hebben dat ons verder kan helpen in dit onderzoek. Neem in dat geval dan contact op met 0800-6070 of indien gewenst anoniem, via 0800-7000.