ELSLOO - Gisteren op 26 juli hebben politieagenten een hennepplantage opgerold in Elsloo. Via Meld Misdaad Anoniem was er informatie binnengekomen over de mogelijke aanwezigheid van een hennepplantage in een woning aan de Driekuilenstraat.

Daarop is een onderzoek ingesteld. In de woning zijn in de kelder een in opbouw zijnde hennepplantage, potgrond, twee koolstoffilters en tientallen droogrekjes, aangetroffen. Na het openen twee andere ruimtes in de kelder is nog een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Er was sprake van diefstal stroom en water. In de woning is een 36-jarige man uit Venlo aangehouden.

Drugshandel is ondermijning


Het handelen in drugs is een vorm van ondermijning. Ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld (de 'gewone' maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. De strijd tegen ondermijning gebeurt door onder meer politie, gemeenten, bedrijven, waterschappen en brancheorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Hebt u het gevoel dat er iets niet pluis is? Wordt u bedreigd? Meld het! Altijd.

Bij spoed: bel 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844
Anoniem melden? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Misdrijven melden bij Meld Misdaad Anoniem

U kunt bij M. terecht met informatie over (ernstige) criminaliteit. Dat kunnen heel veel soorten strafbare feiten zijn, zoals moord en doodslag, wapenhandel, drugshandel, geweld op straat of brandstichting. U kunt ook melden over fraude met creditcards, verzekeringen, de belasting, sociale premies of uitkeringen. Via 0800-7000 of online.

Bel of mail met Meld Misdaad Anoniem


Melden kan 24 uur per dag via het online meldformulier. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.