URMOND - Afgelopen maandag was er een integrale actiedag door Politie Limburg, FIOD, de Nederlandse Arbeidsinspectie (tot voorkort bekend als Inspectie SZW) en het Openbaar Ministerie vanwege grootschalige (internationale) fraude. De politie heeft donderdagochtend in vervolg op deze actiedag nieuwe aanhoudingen verricht.

Onder leiding van het OM Limburg en het Functioneel Parket werd er integraal samengewerkt door Politie Limburg, FIOD en de Nederlandse Arbeidsinspectie. De onderzoeken legden een netwerk bloot dat provincie- en landsgrenzen overschrijdt. Voor de Politie Limburg richtte het onderzoek zich vooral op de hypotheekfraude. In het politieonderzoek werden er afgelopen maandag 4 personen aangehouden, 3 voertuigen, 6 panden, grote sommen contant geld en gegevensdragers in beslag genomen. Lees hier meer over hoe het fraudenetwerk opereerde.

In aanvulling op de eerdere aanhoudingen heeft de politie donderdag een 43-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Urmond aangehouden. Tevens werden gegevensdragers in beslag genomen, evenals twee voertuigen en een pand in Heerlen. Beide personen worden verdacht van hypotheekfraude. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.