KERKRADE - In de eerste Limburgse derby van 2022 heeft Roda JC met het kleinst mogelijke verschil van MVV gewonnen. In Kerkrade zorgde Patrick Pflücke voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Een terechte zege, want in weze had de thuisploeg genoeg kansen om een grotere zege te bewerkstelligen. Door daar niet zuinig mee om te springen bleef het lang spannend.

Pflücke scoorde zijn goal kort na rust na een mooie combinatie met Xian Emmers. Daarvoor had de Duitser in de eerste helft de lat al geraakt. OOk Dylan Vente kreeg een tweetal kansen terwijl Mart Remans kansrijk was voor de gasten.

Na de 1-0 troffen ook Limbombe en Vente nog de lat, terwijl aan de andere kant Marzo een inzet van Essers van de lijn moest halen. Ondanks het kansenfestival werd er verder niet meer gescoord en trok Roda JC de nipte zege over de streep.