SITTARD-GELEEN - Vandaag vonden er op verschillende plaatsen in Nederland en België huiszoekingen plaats in het kader van een groot onderzoek naar de handel en productie van hennep. Aan de basis van dit onderzoek lag informatie die veilig gesteld was uit encrochatberichten. Naast diverse plantages en hennep(planten) werd er een geldbedrag van 60.000 euro aangetroffen.


In een woning in Geleen is negen kilo hennep en het geldbedrag van €60.000,- aangetroffen. De planten zijn vernietigd en het geldbedrag is in beslaggenomen. De bewoners van het pand, een vrouw en een minderjarige jongen zijn aangehouden.

Op een industrieterrein in Geleen is in een loods een hennepplantage aangetroffen met 600 hennepplanten en 400 hennepstekken. De plantage is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. In Susteren zijn in een garagebox diverse materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij het vervaardigen van softdrugs. Deze spullen zijn in beslaggenomen.

In Sittard is daarnaast in een woning een groot aantal hennepstekken aangetroffen. Ook in Beek werd een hennepdrogerij aangetroffen. Daar werden zeven personen op heterdaad betrapt terwijl ze de planten knipten. Zij zijn aangehouden en worden gehoord. Vanmorgen werd in Beek een man aangehouden die in verband gebracht wordt met diverse vanochtend aangetroffen hennepplantages. De verdachte wordt deze week voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Het onderzoek duurt nog voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.