SITTARD-GELEEN - Het opruimen van de bladeren start binnenkort. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boomsoort en het weer. Ook dit jaar kunt u weer rekenen op onze dienstverlening. Vanaf 14 oktober worden de bladkorven geplaatst. De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren van de bomen in de openbare ruimte.

Bladkorven

De bladkorven zijn geplaatst op de locaties waar ze nu het meest nodig zijn. De korven zijn alleen voor bladeren want er wordt compost van gemaakt. Takken en ander tuinafval kunt u gratis naar het milieupark brengen. Dat wordt verwerkt tot houtsnippers die als brandstof dienen voor de biomassacentrale in Sittard. De openingstijden van onze milieuparken kunt u hier vinden.

Bladkorf nodig?

U mag meedenken over de plekken van de bladkorven. Vindt u dat in uw buurt een bladkorf nodig is, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 046 of maak een melding. Op dit moment zijn alle beschikbare bladkorven geplaatst. Zodra een korf niet meer nodig is óf niet juist gebruikt wordt, verhuist hij naar een andere plek. We kunnen dus niet meteen aan ieders wens voldoen maar alle aanvragen worden bekeken.

Spelregels

Dit zijn de spelregels voor het gebruik van de bladkorven:

  • de bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren
  • takken of andere vormen van afval horen er niet in
  • bij misbruik of verkeerd gebruik wordt de korf verwijderd.

Bladvegen

Op dit moment voeren we nog geen extra veegbeurten uit. Dat is nog niet nodig. Zodra onveilige situaties ontstaan door bladeren op fietspaden en wegen gaan de veegwagens vaker op pad. Vanaf dat moment vindt u hier een overzicht van het veegschema.