SITTARD-GELEEN - Het opruimen van de bladeren is gestart. Ook dit jaar kunt u weer rekenen op onze dienstverlening. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boom en het weer. We zijn gestart met het plaatsen van de bladkorven.

Bladkorven

De bladkorven staan op de plekken waar ze nu het meest nodig zijn. De korven zijn alleen voor bladeren want er wordt compost van gemaakt. Takken en ander tuinafval kunt u gratis naar het milieupark brengen. Die verwerken ze tot brandstof voor de biomassacentrale in Sittard. De openingstijden van onze milieuparken kunt u hier vinden.

Bladkorf nodig?

U mag meedenken over de plekken van de bladkorven. Vindt u dat in uw buurt een bladkorf nodig is, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 046 of maak een melding. Zodra een korf niet meer nodig is óf niet juist gebruikt wordt, verhuist hij naar een andere plek. We kunnen dus niet meteen aan ieders wens voldoen maar alle aanvragen worden bekeken.

Spelregels

Dit zijn de spelregels voor het gebruik van de bladkorven:

  • de bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren
  • takken of andere vormen van afval horen er niet in
  • bij misbruik of verkeerd gebruik wordt de korf verwijderd