SITTARD-GELEEN - Locoburgemeester Leon Geilen heeft op woensdag 21 juni een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Bert Kip bij zijn afscheid als CEO van Brightlands Chemelot Campus. Aan de heer Kip is de Erepenning van Sittard-Geleen toegekend.

De Erepenning wordt toegekend aan iemand die voor langere tijd zijn dienst heeft bewezen voor bijvoorbeeld een organisatie of gemeenschap. Er moet sprake zijn van een bijzondere prestatie op maatschappelijk terrein of voor het leveren van een speciale prestatie in het algemeen belang van Sittard-Geleen.

In de periode dat de heer Kip CEO van Brightlands Chemelot Campus was, heeft een belangrijke verandering plaatsgevonden. Namelijk een verschuiving van productie naar vernieuwing en ontwikkeling. De Brightlands Chemelot Campus is een van de grootste werkgevers op het Chemelot terrein. De heer Kip heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Hij heeft niet alleen aan de leiding gestaan van een bruisende en financieel gezonde campus, maar hij heeft daarmee ook een belangrijke basis gelegd voor de versterking van de economie van Sittard-Geleen en de gehele regio.

Daarnaast heeft de heer Kip zich jarenlang op buitengewone wijze ingezet voor de protestantse gemeenschap van Sittard-Geleen. Ook was hij lid van de Raad van Toezicht bij De Domijnen.

Uitreiking

De uitreiking vond plaats op 21 juni 2023 in Kasteel Limbricht bij gelegenheid van het afscheid van de heer Kip als CEO van Brightlands Chemelot Campus.