SITTARD-GELEEN - Een aantal hotels in Sittard-Geleen heeft kamers aangeboden voor langere opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het eerste hotel dat vluchtelingen kan verwachten, is het Oranje Hotel aan de Wilhelminastraat in het centrum van Sittard. Omwonenden hebben daarover vrijdag een brief gekregen.


Als Oekraïense vluchtelingen aankomen in Limburg, worden ze ondergebracht in het MECC in Maastricht. Dat is een zogeheten doorstroomlocatie, waar plek is voor de eerste opvang van ruim 300 vluchtelingen. Glanerbrook in Geleen is ook zo’n doorstroomlocatie. Als er 300 of meer vluchtelingen in Maastricht zijn ondergebracht, wordt Glanerbrook actief. Dat is op dit moment nog niet het geval.

Na een kort verblijf in het MECC of straks in Glanerbrook verhuizen de mensen naar een plek waar ze langer kunnen blijven. In Sittard-Geleen kan dat in de beschikbaar gestelde hotelkamers. In samenwerking met woningcorporatie ZOwonen worden in Geleen-Zuid vrijkomende flats gereedgemaakt voor de opvang van vluchtelingen. Dat zijn flats die naderhand worden gesloopt.

Omwonenden van opvanglocaties ontvangen per brief bericht op het moment dat er daadwerkelijk mensen in de buurt zullen worden opgevangen.