SITTARD - Burgemeester Verheijen heeft maandag 3 juli een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Ger Kreutzkamp uit Sittard. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Kreutzkamp heeft zich tientallen jaren ingezet als penningmeester van Club Wo-Van. Club Wo-Van ondersteunt het verenigingsleven in Sittard in de ruimste zin van het woord. Zo dragen ze bij aan het behoud van de Sittardse cultuur en Limburgse tradities. Ook heeft de heer Kreutzkamp zich jarenlang ingezet voor het evenement ‘Oude Ambachten’ in Einighausen. De Stichting Top Handbal Zuid-Limburg beoefent en bevordert tophandbal in Zuid-Limburg. Zij organiseren wedstrijden en evenementen. De heer Kreutzkamp was bij deze stichting actief als vrijwilliger onder meer tijdens handbalwedstrijden.

Daarnaast is de heer Kreutzkamp secretaris van het bestuur van het collectanten college van de beide binnenstadkerken in Sittard. Hij verzorgt onder meer wekelijks de collectes in de St. Petruskerk en Michielskerk.

Uitreiking

De uitreiking vond plaats op 3 juli 2023 in ’t Sjterfhoes te Sittard tijdens de Ledenvergadering van Club Wo-Van.