SITTARD GELEEN – Burgemeester Hans Verheijen heeft op 19 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Paralympisch tenniskampioen Sam Schröder. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Sam Schröder ontving de onderscheiding voor zijn sportieve prestaties tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. Daar won hij een gouden medaille bij het dubbelspel en een zilveren medaille bij het enkelspel.

Burgemeester Verheijen is trots: “Sam laat zien dat je met veerkracht, gedrevenheid en passie het hoogst haalbare kan bereiken. Ik wens hem nog vele sportieve successen toe en hoop dat hij een inspiratiebron kan zijn voor vele talentvolle sporters en jongeren in onze gemeente en ver daarbuiten”.


Uitreiking
De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats op zondag 19 september 2021 om 14.30 uur bij Tennisclub Keerweide te Geleen. Hierbij zijn de coronamaatregelen in acht genomen.

Rolstoeltennisser Sam Schröder krijgt de versierselen behorende bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Naussau opgespeld door zijn zus Roos, onder toeziend oog van burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen. Foto Ermindo Armino