SITTARD-GELEEN - Onder een stralend zonnetje werd op 24 en 25 juni het Nederlands kampioenschap wielrennen gereden in onze gemeente. Het NK wielrennen is een jaarlijks hoogtepunt voor zowel wielrenners als hun fans in Nederland. Dit evenement brengt de crème de la crème van het Nederlandse wielrennen samen om te strijden om de nationale titels in verschillende categorieën.

Winnaar mannen

De race werd gehouden op een uitdagend parcours met verschillende technische onderdelen en pittige beklimmingen. Het peloton bestond uit de beste Nederlandse wielrenners. Dylan van Baarle liet wederom zijn klasse zien en toonde zijn expertise op de fiets. De 31-jarige Jumbo-Visma-renner plaatste op een kleine tien kilometer van de finish zijn beslissende aanval. Uiteindelijk kwam hij als eerste over de finishlijn. Daarmee mag hij het komende jaar de rood-wit-blauwe trui dragen.

Winnares vrouwen

Demi Vollering won bij de vrouwen. Zij is voor de eerste keer Nederlands kampioen geworden. Ze koos ervoor om op een vlak stuk, op 15 kilometer van de streep, haar ultieme aanval te plaatsen. In haar eentje reed ze nog ruim een minuut weg van de rest en voegde zo de Nederlandse titel toe aan haar indrukwekkende palmares. Demi was enorm trots dat ze in het altijd uitdagende Zuid-Limburg, de felbegeerde Nederlandse titel heeft weten te winnen.

Mooi weekend

Al met al was het NK wielrennen van dit jaar een adembenemend evenement met verdiende winnaars en winnaressen. Bovendien weer een mooi moment om het Nederlandse wielrennen onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.