SITTARD-GELEEN - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft op woensdag 12 mei een werkbezoek gebracht aan Vidar in Sittard-Geleen. Het bezoek stond in het teken van de werkzaamheden van het participatiebedrijf Vidar. De recentelijke samenwerking tussen Vidar en BAB-Medical, waarbij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt meedraaien in de productie van kwalitatief hoogwaardige mondkapjes, was de aanleiding voor het werkbezoek.


Het werkbezoek startte met een rondleiding door de tapijtenfabriek Millenerpoort, direct gevolgd met een bezoek aan de productiehal waar de mondkapjesproductie plaatsvindt. Op beide locaties sprak de Prinses met medewerkers en werd uitleg gegeven over de totstandkoming en activiteiten van Vidar.

Sinds 1 januari is Vidar de nieuwe naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Beek, gemeente Stein, van het leerwerkbedrijf Vixia B.V., het Participatiehuis en van het Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek. Mensen kunnen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Werkgevers vinden bij Vidar een divers bestand van werkzoekenden. Ook kunnen bedrijven bij Vidar werkzaamheden uitbesteden op het gebied van montage, assemblage, verpakken en ompakken.

Vidar en BAB-Medical produceren sinds kort gezamenlijk kwalitatief hoogwaardige mondkapjes van het type FFP2. Vidar heeft nu vijftig medewerkers bij BAB-Medical gedetacheerd. Het merendeel hiervan bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mooi praktijkvoorbeeld van hoe een sociaal ontwikkelbedrijf eruit zou kunnen zien. Het Rode Kruis, waar Prinses Margriet erevoorzitter van is, heeft de sociaal geproduceerde mondkapjes al in gebruik.

Het werkbezoek werd afgesloten met een overhandiging van een bijzonder aandenken, bestaande uit een handgemaakt tapijt van Millenerpoort. Het unieke ontwerp werd exclusief gemaakt voor de prinses en is volledig geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het werkbezoek van Prinses Margriet vond plaats met inachtneming van de geldende coronarichtlijnen.