SITTARD - Vanaf maandag 8 tot en met 25 juli werken we aan de verkeerslichten op de kruising Rijksweg Zuid – Holleweg – Agricolastraat. De Rijksweg Zuid en de Holleweg blijven helemaal open. Tijdens de ochtend- en avondspits zetten we verkeersregelaars in. De Agricolastraat wordt vanaf de Rijksweg Zuid afgesloten. Het verkeer voor de Agricolastraat wordt omgeleid via gele omleidingsborden. Rond 26 juli is alles klaar en is de overlast voor het verkeer weer voorbij.


Sinds 24 juni vervangen we ook de verkeerslichten op de kruising Rijksweg Zuid - Geuweg in Sittard. Deze werkzaamheden zijn op 6 juli klaar. De Rijksweg Zuid blijft open voor het verkeer dat rechtdoor gaat, richting Sittard of Geleen. De zijwegen van de Geuweg, naar links en naar rechts, worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via gele omleidingsborden.

Wat gaan we doen?

• Op de kruising Rijksweg Zuid - Geuweg vervangen we de kabels in de grond, de lampen, de lampenkappen, de drukknoppen en de automaatkast mét de software in de berm. In de weg leggen we enkele nieuwe detectielussen aan. Die lussen geven een seintje aan de verkeerslichten als er auto’s op de weg staan. Ook verbeteren we op verschillende plekken de oversteekplaatsen voor fietsers en/of voetgangers.

• Op de kruising Rijksweg Zuid – Holleweg - Agricolastraat vervangen we ook de kabels in de grond, de lampen, de lampenkappen, de drukknoppen en de automaatkast mét de software in de berm. In de weg leggen we enkele nieuwe detectielussen aan. Net als bij de Geuweg verbeteren we hier op verschillende plekken de oversteekplaatsen voor fietsers en/of voetgangers. Daarvoor hebben we in het voorjaar twee bomen op de Rijksweg Zuid bij de kruising weggehaald en verplaatst naar het grote perk aan de Geuweg – Kromstraat.

• In de Agricolastraat wordt de versmalling van de weg verwijderd. Deze versmalling is ooit aangelegd voor de veiligheid van schoolkinderen. Maar de scholen daar zijn niet meer in gebruik waardoor de versmalling overbodig is. Door de versmalling is weinig ruimte voor het opstellen van de auto’s voor de verkeerslichten. Om die twee redenen halen we de versmalling weg.