SITTARD - Zondag 2 juli was Gluren bij de Buren Sittard-Geleen. Op meer dan 30 locaties in de gemeente lieten lokale amateurkunstenaars zien wat ze in huis hebben. Landelijk openden wel 1000 gastvrije hosts de tuinhekken voor de buren. Zon, ontmoeting en podiumkunsten zorgden voor een zeer geslaagde dag!

Bezoekers konden wandelend of fietsend naar verschillende optredens. Naast particuliere tuinen, veranderden ook zorglocaties, musea en hofjes in tijdelijke theaters. Zo werd er gezongen op de Schwienswei, waren er toneel voorstellingen bij de kabouter op de Baandert en genoten mensen op de heilige grond van de Boerderie.

Programmamaker Sharik Derksen: " Ik had dit jaar de kans om 4 locaties met 5 shows te bezoeken uiteenlopend van muzikale solisten & duo's tot toneelvoorstellingen. Met het heerlijke weer van gisteren waren de locaties in de natuur en bij mensen thuis fantastisch. Dit is waar het festival voor bedoeld is, om te genieten. Zelfs met het OLS om de hoek kijken we terug op een zeer geslaagde editie, op naar komend jaar!

Fotografen Levi Brouns & MCSharQ hebben bij verschillende locaties de ontmoetingen en optredens in beeld gebracht. De foto's zijn te zien op de Facebookpagina van de organisatie: https://www.facebook.com/glurenbijdeburenzomer

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne, en wordt georganiseerd in samenwerking met landelijke en lokale partijen. De organisatie werkt onder andere samen met Pop in Limburg, Kunstbende & De Domijnen / Poppodium Volt

De zomereditie van Gluren bij de Buren is in 2024 terug op zondag 30 juni. Ook is er een wintereditie met optredens in huiskamers, in andere deelnemende steden, op zondag 4 februari 2024.