SITTARD - Er zijn verschillende teststraten in Nederland. Voor sommige mensen is op dit moment nog steeds onduidelijk wat het verschil is tussen de ene teststraat en de andere. De teststraten die er in Nederland zijn, kun je opdelen in twee groepen. Er zijn teststraten die eigendom zijn van verschillende commerciële partijen en er zijn teststraten van de GGD. De GGD is een overheidsinstantie die er op dit moment voor moet zorgen dat iedereen zo snel mogelijk een coronatest kan doen. Bij de GGD testen ze uitsluitend mensen die last hebben van klachten.

Klachten
Bepaalde klachten kunnen een indicatie zijn van het feit dat iemand besmet is met het coronavirus. Het is per persoon verschillend wat voor klachten zij precies krijgen, maar er zijn een aantal klachten die bijna bij ieder besmet persoon voorkomen. Je kunt hierbij denken aan klachten als een verstopte neus en keelpijn. Dit zijn hele milde klachten die later erger kunnen worden. Mensen die jong en fit zijn, hebben weinig kans om ernstig ziek te worden van het coronavirus. Daarom merken zij er relatief weinig van als ze besmet zijn met het coronavirus. Het is voor deze groep mensen extra belangrijk om op te letten of zij klachten hebben. Ook als je slechts hele milde klachten hebt ben je in staat om anderen te besmetten. Je wilt uiteraard voorkomen dat je iemand besmet met het coronavirus die hier misschien wel ernstig ziek door kan worden.

Wat moet je doen als je last hebt van klachten?
Als je bepaalde symptomen van het coronavirus bij jezelf herkent, moet je thuisblijven. Dat is van groot belang om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Je weet nog niet zeker of je besmet bent, maar je kunt beter niet het risico lopen om anderen te besmetten. Het is vervelend om in quarantaine te zitten en daarom kun je je maar beter zo snel mogelijk laten testen als je klachten hebt. Zo weet je zeker of je besmet bent of niet. coronatest in Sittard: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl

Als je het liefst zo snel mogelijk klaar wil zijn met de quarantaine, kun je een sneltest doen. Je krijgt de uitslag van zo’n sneltest al na een kwartier waardoor je direct weet of je corona hebt. Als de uitslag negatief is, kun je alles weer doen. Wanneer de test positief is, heb je in ieder geval duidelijkheid en weet je dat je tien dagen in quarantaine moet.

Een sneltest doen in Sittard
Coronatest in Sittard: overzicht kosten en sneltest locaties. Mensen die in Sittard wonen en een coronatest willen doen, kunnen op deze link klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar een overzicht van de verschillende teststraten in de buurt van Sittard. Het is belangrijk om te weten dat het hierbij alleen gaat om de teststraten die een sneltest aanbieden. Dat verklaart waarom de teststraten van de GGD er niet tussen staan.