SITTARD-GELEEN - Aankomend weekend is het zo ver, op zondagmiddag 2 juli 2023 zal het amateurkunst festival Gluren bij de Buren plaatsvinden in 23 gemeenten door heel Nederland, waaronder in Sittard-Geleen. Met optredens van lokale acts in meer dan 30 tuinen verspreid over de gemeente. Het programma is te vinden op www.glurenbijdeburen.nl/programma


Het is de vierde keer dat Gluren bij de Buren plaatsvindt in Sittard-Geleen en er staat een bomvol programma klaar.

In de tuinen kunnen bezoekers zich zondag tussen 13:00 en 18:00 uur laven aan optredens van bands, kleinkunst, koren, singer-songwriters of theater. Alle optredens zijn gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. De optredens duren een half uur zodat er meerdere optredens bijgewoond kunnen worden. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren.

Stichting de Bühne, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren. We zijn Plus Vijgen uit Geleen dankbaar voor hun steun aan Gluren bij de Buren, door hen zal er in elke tuin wat lekkers te drinken zijn. Samen met Kunstbende Limburg en Pop in Limburg zijn er ook twee speciale plekken in de binnenstad van Sittard waarbij het allerjongste talent een podium krijgt. En samen met De Domijnen en Poppodium Volt zijn er op diverse locaties extra acts en bijzondere rondleidingen in Museum het Nieuwe Domein.