AMSTERDAM - Een aantal dagen nadat er historie is geschreven in het Madrileense Santiago Bernabeau diende Ajax zich weer op te laden voor een competitieduel tegen Fortuna Sittard. De Amsterdamse ploeg slaagde hierin probleemloos want aan de hand van een uitblinkende David Neres werd een regelmatige 4-0 zege geboekt.

Tegen de promovendus werd de toon al snel gezet toen de eveneens in topvorm zijnde usan Tadic hard en doeltreffend uithaalde. Nog voor het half uur om was werd die score verdubbeld toen Dolberg een voorzet van Ziyech liet lopen voor Neres die dankbaar toesloeg. Hoewel het verschil tussen Ajax en de Limburgers groot was bleek de 2-0 tevens de ruststand.

Na pakweg een uur spelen liet Ajax de teugels wat vieren en kregen de gasten enkele kleine mogelijkheden, doch zonder keeper Onana te verontrusten. Via dezelfde doelpuntenmakers als in de eerste helft, Neres en Tadic, besliste Ajax vervolgens het duel definitief. Dinsdag hoopt men in de Johan Cruijff Arena tegen PEC Zwolle op een zelfde scenario om zo de druk op koploper PSV te kunnen houden.

Ajax - Fortuna Sittard 4-0 (2-0)
4. Tadic 1-0
27. Neres 2-0
63. Neres 3-0
85. Tadic 4-0