ALKMAAR - AZ heeft zondag een belangrijke zege geboekt tegen Fortuna Sittard. Na een moeizame eerste helft waarin men tegen een achterstand aankeek stelde de Alkmaarse formatie na rust orde op zaken door met 4-2 te zegevieren.

AZ had direct een overwicht en kreeg in de openingsfase mogelijkheden via Stengs, Seuntjens en Idrissi. In de 25e minuut was de voorsprong daar nadat Thomas Ouwejan werd gevloerd door keeper Koselev. Koopmeiners schoot, met de nodige moeite raak, vanaf elf meter. Guus Til kreeg vervolgens de uitgelezen mogelijkheid om die score te verdubbelen, maar geheel vrijstaand mikte de aanvoerder een voorzet van Ouwejan naast. In de slotfase van de eerste helft kwamen de Limburgers ineens vanuit het niet op voorsprong. Eerst kopte Lamprou een voorzet vanaf links tegen de touwen en keeper Bizot moest opnieuw vissen toen een schot van Novakovich door Koopmeiners van richting werd veranderd.

Met een hoofdrol voor Til stelde AZ na rust orde op zaken. De middenvelder kopte eerst een voorzet van Ouwejan binnen om vervolgens Idrissi in staat te stellen om AZ op een hernieuwde voorsprong te zetten. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist toen Stengs de lat raakte maar Koopmeiners de rebound benutte.

AZ - Fortuna Sittard 4-2 (1-2)
26. Koopmeiners (pen.) 1-0
37. Lamprou 1-1
45. Novakovich 1-2