SITTARD - AZ heeft zich hersteld van een mindere reeks door, tussen het tweeluik met Anderlecht in, te winnen bij Fortuna Sittard. De ploeg van Pascal Jansen staat daardoor weer wat vaster op de vierde plaats.

AZ kreeg voor rust alle gelegenheid om wat aan het zelfvertrouwen te werken, na vier wesdtrijden zonder zege. Fortuna Sittard toonde in eigen huis zeer weinig agressie en liet de bal aan de bezoekers. AZ verschafte zich niet al teveel kansen, maar was wel effectief en leidde bij rust al met 0-2. Odgaard scoorde na een fraaie pass van Reijnders en Kerkez schoot na een lange rush knap raak met rechts achter keeper Pandur.

De Limburgers boden na rust iets meer tegenstand, maar AZ bleef probleemloos overeind en via een intikker van Vangelis Pavlidis werd de eindstand 0-3.