SITTARD - Fortuna Sittard heeft thuis verzuimd de volle buit te pakken tegen NEC. Door twee treffers na de rust werd het 1-1 in Limburg.

NEC was zaterdag de eerste club die koploper PSV wist te verslaan, maar had het moeilijk voor rust. Fortuna Sittard was heer en meester in eigen huis. Na een serie halve kansen hield doelman Cillessen zijn ploeg met reddingen op de been bij doelpogingen van Córdoba en Sierhuis. Duarte raakte tussendoor de lat en Halilovic schoot van dichtbij naast.

De bezoekers lieten zich voor de pauze aanvallend amper gelden,maar kwamen na rust wel op voorsprong. González draaide fraai weg bij Siovas en schoot binnen door de benen van Verrips. Via de diepgestuurde Sierhuis vonden de Limburgers daarna dan toch het net ,maar meer zat er niet in.