IMOLA - Max Verstappen heeft zijn tweede zege van het jaar behaald. De Nederlandse wereldkampioen leidde in de GP van Emilia-Romagna in Imola van start tot finish.Zijn teamgenoot Sergio Pérez finishte als tweede voor Lando Norris in de McLaren. WK-leider Charles Leclerc eindigde in zijn Ferrari als zesde.


De Red Bulls waren, evenals Lando Norris vanaf plek vier, bliksemsnel weg. Leclerc viel door een wielspin terug naar de vierde positie. Sainz bleef na een stevige beuk van Ricciardo in de grindbak steken en bracht daarmee de safetycar op de baan. Na de herstart ging Leclerc voorbij aan Norris naar de derde plaats. Iedereen bleef op de opdrogende baan ,omdat er nog wat lichte regen werd voorspeld ,toch nog maar even doorrijden op de intermediates. Ricciardo gooide er na achttien rondes als eerste slicks onder. Zijn tijden bleken snel genoeg en dus waagden de kanshebbers het ook: Pérez in ronde 19 en Verstappen en Leclerc een rondje later.

Pérez stond door een uitglijder de tweede plek even af, maar pakte Leclerc snel weer terug. Verstappen had na zijn eerste stop 0.07 voorspong .Lewis Hamilton had een minder fijne dag. De zevenvoudig kampioen moest in ronde 41 toestaan dat Verstappen hem op een ronde achterstand zette. Leclerc wisselde naar de zachte band en Red Bull antwoordde direct. De Monegask joeg op Pérez en forceerde. Hij vloog te hard over de curbs,ging van de baan en viel terug naar de zesde plaats.

In de WK-stand blijft Leclerc leider met 86 punten, gevolgd door Verstappen (59 punten) en Perez (54). De volgende race is op zondag 8 mei de Miami Grand Prix.