EMMEN - FC Emmen en Fortuna Sittard wachten nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen in de eredivisie. Zondagavond kwamen beide ploegen een puntendeling overeen.

Met dat punt mag de thuisploeg zich nog het meest tevreden stellen want het team van trainer Dick Lukkien keek bij rust nog tegen een 0-2 achterstand aan. Met dank aan de verdediging van Emmen die bij beide goals niet vrijuit ging wist eerst Sebastian Polter te scoren, vijf minuten later gevolgd door een treffer van Lisandro Semedo. Keeper Koselev van de gasten hield Fortuna vervolgens in de eerste helft van de nul door Simon Tibbling en Arco Jansen van het scoren af te houden.

Na de rust kwam FC Emmen veel beter voor de dag want binnen een kwartier, ditmaal met dank aan de Fortuna-defensie hadden Nikolai Laursen en Michael de Leeuw de schade gerepareerd. In het laatste half uur waren er nog wel kansen, maar kwamen beide teams niet meer tot scoren: 2-2.