SITTARD - FC Groningen heeft zaterdagavond Fortuna Sittard z'n vierde nederlaag op rij bezorgd. De ploeg van Danny Buijs won met 1-4 bij de nummer zeventien in de stand.

Mats Seuntjens zette Fortuna Sittard op een voorsprong met een afstandsschot, waarbij doelman Leeuwenburgh niet vrijuit ging. FC Groningen boog nog voor rust de achterstand om met dank aan Cyril Ngonge. De spits kopte eerst zelf binnen en gaf de pass waaruit George Cox zijn eigen keeper verraste.

Na rust tikte Daleho Irandust uit de rebound de 1-3 in nadat Van Osch een schot van Duarte los had gelaten. De thuisploeg van Sjors Ultee moest vervolgens ook nog verder met tien man, Roel Janssen zag rood na een forse charge op El Hankouri. Fortuna Sittard probeerde het nog met tien man en Flemming raakte ook nog de lat, maar het was strand Larsen die de eindstand op 1-4 bepaalde.