ROTTERDAM - Feyenoord blijft wisselvallig presteren. Na goede overwinningen op FC Twente en FC Porto blameerde de ploeg zich op bezoek bij Fortuna Sittard door met 4-2 te verliezen.

Amadou Ciss kon al binnen twee minuten de bal voor de thuisploeg binnenschieten. De Feyenoord-verdediging zag er bij die goal slecht uit. Feyenoord kon zich daarna wel enigszins herstellen. Het leverde een doelpunt van Ridgeciano Haps op met een van richting veranderd schot. Maar zeven minuten later was het wederom Amadou Ciss die kon scoren. De spits won een kopduel van Eric Botteghin en passeerde daarmee Kenneth Vermeer. Nadat ook nog een vrije trap via Cian Harries werd binnengewerkt ging men met 3-1 rusten.

Na de rust werd het alleen nog maar erger want Bassala Sambou scoorde voor Fortuna al binnen een minuut. Steven Berghuis kon in de 67e minuut uit een rebound van een schot van de ingevallen Nicolai Jørgensen, nog de 4-2 maken. Hier bleef het echter bij en op meer had het zwakke Feyenoord ook geen recht.

Fortuna Sittard - Feyenoord 4-2 (3-1)