ROTTERDAM - Feyenoord heeft zondagmiddag het thuisduel tegen Fortuna Sittard in winst weten om te zetten. Na een 0-0 ruststand wist de ploeg van Dick Advocaat na rust het verschil te maken via treffers van Linssen en Berghuis.

In De Kuip was de eerste kans voor de gasten als Mats Seuntjens voorlangs schiet. In het vervolg van de eerste helft zijn er nog een drietal mogelijkheden voor Robert Bozenik, maar de Feyenoord-spits schiet naast, voorlangs en komt Fortuna-keeper Van Osch tegen.

Ook na de rust is de eerste kans voor Fortuna Sittard als Zian Flemming in stelling wordt gebracht door Sebastian Polter. Op wonderbaarlijke wijze raakt Flemming de bal volledig verkeert. Direct daarna slaat Feyenoord wel toe als Bryan Linssen raak kopt uit een voorzet van Steven Berghuis. De Rotterdammers willen doordrukken en zijn dichtbij als invaller Baldé de paal raakt. Evenwel is het nog niet beslist en moet ook Feyenoord-keeper Bijlow zich strekken om Tekie van het scoren af te houden. Die beslissing valt zeven minuten voor tijd toch als Baldé een pass geeft op Berghuis die Van Osch het nakijken geeft: 2-0.