SITTARD - Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van FC Twente. de ploeg van trainer Arne Slot staat na een simpele 1-3 overwinning op Fortuna Sittard daardoor weer steviger op plek drie.

Het duel in Limburg was voor Feyenoord de ideale onderbreking van de dubbele confrontatie met Olympique Marseille. Fortuna Sittard bood nauwelijks tegenstand. Bij rust stond het al 0-2 door twee treffers van Lutsharel Geertruida. Omdat Kökçü een penalty miste en Til,Dessers en Sinisterra kansen om zeep hielpen was die stand slechts een zwakke afspiegeling van het ware krachtsverschil.

Reiss Nelson besliste kort na rust het duel, waarna Slot besloot om enkele spelers rust te gunnen. Feyenoord werd slordiger en Fortuna kreeg kansen. Zian Flemming scoorde dan ook uit een voorzet van Seuntjens, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.