ENSCHEDE - Fortuna Sittard heeft FC Twente de eerste nederlaag in tien wedstrijd bezorgd. In de Grolsch Veste werd het dankzij twee doelpunten van Zian Flemming 1-2.

Daarmee zijn de Limburgers een flinke stap dichter bij lijfsbehoud. FC Twente drukte Fortuna Sittard in eerste instantie ver achteruit. Dat weerde zich echter kranig en schuwde de strijd niet. Én men had Zian Flemming, de man in vorm had voor rust twee kansen en mikte er één in de kruising en scoorde vervolgens uit een vrije trap.Tussendoor maakte Ricky van Wolfswinkel, die even eerder al de lat had geraakt,de gelijkmaker.

FC Twente gaf na rust vol gas, de kansen waren niet besteed aan Cerny (lat), Pröpper, Brenet en Limnios. Fortuna Sittard deed er alles aan om het tempo te drukken. Dat leverde uiteindelijk drie zeer belangrijke punten op.