BAHREIN - Wereldkampioen Max Verstappen heeft de eerste Grand Prix in de Formule 1 van dit seizoen gewonnen. De titelhouder van Red Bull leek in Bahrein op Sakhir met de concurrentie te spelen. Nyck de Vries (Alpha Tauri) werd verdienstelijk 14de.

Verstappen was vanaf pole-positon prima weg, zijn teamgenoot Sergio Pérez niet. Zijn Red Bull had wheelspin, waarop de Mexicaan de tweede plek aan Leclerc moest afstaan. Verstappen had daar geen boodschap aan. Hij was los en liep in de openingsfase per ronde een seconde uit. Pérez drukte na de eerste badenwissel het gas in en heroverde in ronde 26 de tweede plaats op Leclerc. Achter Red Bull en Ferrari was ook het duel Mercedes-Aston Martin boeiend. Fernando Alonso won dat schaduwgevecht door na 38 ronden Lewis Hamilton in te pakken.

Voor Leclerc, de grootste concurrent van Red Bull, was de race in ronde 41 abrupt over toen zijn Ferrari stilviel. Ook de tweede Ferrari haalde het podium niet want Alonso had de smaak te pakken en stak Carlos Sainz in de 46ste ronde voorbij. Die schermutselingen speelden zich ruim achter Verstappen en Pérez af. Die reden fluitend naar de streep en schonken Red Bull een dubbelslag. Verstappen won geen van zijn vorige 8 GP's in Bahrein.