ROTTERDAM - Sparta blijft in eigen huis matig presteren. Zaterdagmiddag ging de ploeg van Henk Fraser in eigen huis onderuit tegen Fortuna Sittard.

Laros Duarte was nog dicht bij de de openingstreffer, maar hij zag zijn inzet door Fortuna-doelman Van Osch uit de bovenhoek getikt worden. Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant wel raak. Lisandro Semedo scoorde, na goed voorbereidend werk van Zian Flemming. Acht minuten later tekende Gravenberch voor de gelijkmaker na een voorzet van Deroy Duarte.

Aan het begin van de tweede helft kwam Fortuna weer op voorsprong. Op aangeven van Mats Seuntjes kopte Sebastian Polter de 1-2 tegen de touwen. Dat bleek ook de eindstand, omdat Sparta na rust minder sterk speelde en geen grote kansen meer kreeg.