SITTARD - Fortuna Sittard wacht nog altijd op de eerste competitiezege van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle speelden de Limburgers voor de derde keer gelijk.

Beide ploegen konden wel een zege gebruiken en zullen erkennen weinig op te schieten met het gelijke spel. Op basis van de tweede helft hadden de gasten nog het meest recht op de zege want Mike van Duinen miste na de 2-2 twee opgelegde kansen.

Daarvoor had de Fortuna Sittard in de eerste helft twee keer een voorsprong genomen. Emil Hansson opende al na zes minuten de score. Na een eigen doelpunt van Jaroslaw Jach wist George Cox op slag van rust de 2-1 te maken. Tien minuten na de rust was het Thomas Lam die voor de Zwolse gelijkmaker zorgde en bij die 2-2 zou het ook blijven.