SITTARD - In de elfde speelronde van de Eredivisie heeft Fortuna Sittard eindelijk een driepunter kunnen bijschrijven. Met name dankzij een sterke eerste helft werd een pover Willem II met 3-2 verslagen.

Fortuna Sittard kwam al na negen minuten op voorsprong. Een voorzet van George Cox werd door Willem II-verdediger Jan-Arie van der Heijden volledig gemist, waarna Lisandro Semedo van dichtbij raak kon schieten. Van der Heijden ging na een half uur spelen opnieuw in de fout toen hij Zian Flemming onderuit trok, waarna Sebastian Polter de toegekende strafschop benutte. Flemming zelf maakte er nog voor de pauze 3-0 van.

De thuisploeg, waar Sjors Ultee deze week definitief het vertrouwen kreeg als hoofdtrainer, gaf de zege na rust nog bijna uit handen. Vangelis Pavlidis maakte halverwege de tweede helft een goal en vlak voor tijd scoorde Van der Heijden ook nog voor Willem II dat het tuel met tien man eindigde na twee gele kaarten voor Pol Llonch..