WAALWIJK - Fortuna Sittard nestelt zich steeds meer in de middenmoot. De ploeg van Sjors Ultee heeft woensdagavond nog meer afstand van de onderste plaatsen in de Eredivisie weten te nemen door wederom een directe concurrent te verslaan. RKC Waalwijk werd met 1-2 geklopt.

Alle doelpunten vielen na rust. De thuisploeg had in de eerste helft het meeste balbezit, maar vuurde enkel wat afstandsschoten op het doel af die keeper Van Osch niet konden verrassen. Aan de andere kant was Mats Seuntjens wle dicht bij de openingstreffer toen hij op de binnenkant van de paal schoot.

Seuntjens wist kort na de rust wel het net te vinden na goed doorzetten van George Cox. Nog geen tien minuten daarna deed Seuntjens een nieuwe poging, maar hield Lamprou hem van het scoren af. De meegelopen Lisandro Semedo sstond echter klaar voor de rebound: 0-2. RKC kwam nog met een slotoffensief waarin eerst Tahiri de paal raakte en Meulensteen een bal van de lijn gehaald zag worden en uiteindelijk Dave Min de aansluiting wist te vinden. Dichterbij kwam RKC echter niet.