SITTARD - Op de laatste speeldag van 2020 heeft Fortuna Sittard zich op het nippertje toch nog even los kunnen maken van de onderste plaatsen. De ploeg van Sjors Ultee boekte tegen RKC Waalwijk in de blessuretijd een broodnodige zege die de Limburgers weer wat lucht verschaft.

Het was voormalig Fortuna-spits Finn Stokkers die na aangeven van Cyril Ngonge de ban brak door na een kwartier de openingstreffer voor de gasten uit Waalwijk te maken. Op slag van rust wist Sebastian Polter, op het randje van buitenspel, de wedstrijd weer in evenwicht te brengen.

Lang leek het duel hierna op een gelijkspel af te stevenen. Fortuna Sittard kwam ook nog eens goed weg toen een bewuste handsbal van Roel Janssen niet met een tweede gele kaart bestraft werd. De Limburgers bleven wel de beste kansen houden en Polter was dichtbij een tweede treffer, maar miste jammerlijk. In blessuretijd viel de winnende goal alsnog toen George Cox een lange bal gaf op Lisandro Semedo die koelbloedig afrondde: 2-1.