MONTE CARLO - Charles Leclerc is voor het eerst in zijn loopbaan winnaar geworden van de Grand Prix van Monaco. De in het prinsdom geboren Ferrari-coureur (26) was op het fameuze stratencircuit Oscar Piastri en Carlos Sainz te snel af. Wereldkampioen Max Verstappen kwam niet verder dan een zesde plaats.


Leclerc bleef vanaf poleposition in de race naar de eerste bocht Piastri voor. Sainz had na een touché met Piastri een lekke band en schoof rechtdoor. In de achterhoede beukte Magnussen Pérez van de baan. Ook Hülkenberg crashte hierbij en met drie auto's aan diggelen ging de rode vlag uit. Bij de herstart kwamen de resterende auto's, in de startvolgorde, ongeschonden de eerste bochten door. Verstappen had het over de vele 'curbs' en hobbels lastig en werd door de Ferrari's en McLarens snel op een flinke achterstand gereden.

Die top-4 had na het afvlaggen in ronde 1 de mediums ingewisseld voor de harde band in de hoop daarmee de race uit te rijden. Om slijtage te beperken,ging het niet op de limiet.Leclerc reed net hard genoeg om Piastri af te houden en traag genoeg om zijn banden niet op te roken. Verstappen kwam op versere banden nog bij Russell, maar niet er langs:zesde. Leclerc gooide in de slotfase alle remmen los en eiste zo zijn eerste overwinning in Monaco op.

In de WK Stand heeft Verstappen (169 punten) na acht van de 24 GP's nu een voorsprong van 31 punten op Leclerc (138) en staat Norris derde met 113 punten. De volgende race is op 9 juni in Canada.