KERKRADE - Roda JC en VVV-Venlo hebben elkaar vrijdagavond in een Limburgs onderonsje nets toegegeven. Het duel eindigde zoals het begon (0-0).

Voor lege tribunes werd het nooit de derby waarop vooraf gehoopt werd. Roda JC probeerde te voetballen terwijl de gasten uit Venlo de focus vooral op de defensie had gelegd. Patrick Pflücke was namens de thuisploeg dichtbij, maar mikte op de buitenkant van de paal. Aan de andere kant kreeg de Boer de bal niet langs zijn naamgenoot in het Roda-doel. Roda JC kreeg nog kansen via Marzo en Vente, maar men ging zonder doelpunten de rust in.

Die vielen uiteindelijk ook niet in de tweede helft. Jeremy Cijntje was tien minuten voor tijd het dichtst bij de beslissing, maar schrok van de kans die hij kreeg waardoor het bij 0-0 bleef.