SITTARD - De vrouwen van Ajax hebben zondag verrassend ruim gewonnen van het tot vandaag nog ongeslagen Fortuna Sittard. Met dank aan twee doelpunten van zowel Romée Leuchter als Tiny Hoekstra werd het in Limburg 0-4 voor de Amsterdammers.

In de eerste helft ging het gelijk op tussen beide ploegen, die bovenin meedraaien in de Eredivisie. Voor Fortuna Sittard was aanvoerder Tessa Wullaert enkele malen gevaarlijk zonder te scoren. Dat was met name te danken aan de uitblinkende keepster Regina van Eijk. Ajax-aanvalster Leuchter wist daarentegen in de 28e minuut wel te scoren.

Kort na rust verdubbelde Leuchter de score met een goed geplaatste vrije trap. Het verschil zat hem duidelijk in de keepsters. Waar Van Eijk opnieuw een paar fraaie reddingen had, daar ging bij Fortuna Sittard doelvrouw Claire Dinkla enkele malen niet vrijuit, zo ook bij de 0-3 en 0-4 van Tiny Hoekstra.