SITTARD - Door voor de zevende keer op rij ongeslagen te blijven is FC Emmen tot op één punt genaderd van de directe concurrenten Willem II en VVV-Venlo. Op bezoek bij Fortuna Sittard behaalde de ploeg van Dick Lukkien in de slotfase een kostbare 1-3 zege.

Alle geldige doelpunten vielen uiteindelijk in tweede helft. Voor rust dachten de gasten uit Emmen wel te scoren via Paul Gladon die daarvoor echter een overtreding had begaan op Roel Janssen waardoor de goal werd afgekeurd. Daarnaast bleken de kansen schaars.

Kort na de rust kwam het duel echt tot leven toen Roel Janssen een overtreding beging op Paul Gladon, De strafschop, benut door Sergio Pena, lijkt terecht al is de rode kaart voor Janssen wel wat zwaar gestraft. Nadat Gladon voor de tweede keer een treffer afgekeurd ziet worden, nu wegens buitenspel, zit het venijn hem in de staat.

Met nog vijf minuten op de klok komen de Limburgers via Dimitrios Emmanouilidis plotseling op gelijke hoogte. De Griek gaat even later echter weer de fout in waardoor FC Emmen een tweede strafschop krijgt. Aangezien Pena reeds is gewisseld is het ditmaal Glenn Bijl die koelbloedig is vanaf elf meter. Diep in blessuretijd weet Gladon dan alsnog te scoren en de eindstand op 1-3 te bepalen.