GRONINGEN - FC Groningen heeft zich ten koste van Fortuna Sittard geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Na 120 minuten was het 0-0 en vervolgens nam de thuisploeg de strafschoppen beter (4-3).

De eerstedivisionist trof voor rust met een vrije trap van Kaapverdiaan Duarte (net terug van de Afrika Cup) de lat en Postema schoot tegen de binnenkant van de paal. Lonwijk verraste aan de andere kant van afstand keeper Jurjus bijna.

Na de rust gebeurde er maar weinig in de natte Euroborg en veel beter werd het niet in de verlenging, al waren Peterson (Fortuna) en Mendes (Groningen) nog dicht bij een goal. Nadat beide ploegen in de strafschoppenserie eenmal gemist hadden, schoot Belkheir de laatste penalty op de lat.

FC Groningen is naast SC Cambuur de tweede ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie die in de halve finale staat. De andere halvefinalisten zijn NEC en Feyenoord. Komende zaterdag is de loting.