SITTARD - FC Utrecht heeft zijn eerste zege van het seizoen eindelijk binnen. Fortuna Sittard werd in Limburg in een zeer tumutueus duel geklopt: 3-4.

Het duel kabbelde al twintig minuten voort, toen Sylla de eerste kans om zeep hielp. De aanvaller kon drie man bedienen, maar joeg zelfde bal over. Cox kopte hierna een bal van Boussaid van de lijn, Seuntjens waagde als enige Fortunees een poging.

Yilmaz en Noslin deden dat vlak na rust ook, maar zonder succes. Vervolgens ging het wel hard met de doelpunten. Dost trof op aangeven van Toornstra doel. Guth kopte de 1-1 in en Douvikas maakte vanaf elf meter 1-2. Na een tweede onderbreking, vanwege het gooien van vuurwerk en bekers maakte Douvikas er nog twee en was de wedstrijd beslist. Met een rake penalty van Yilmaz en de 3-4 van Noslin, ver in blessuretijd, schoot Fortuna niets op.