SITTARD - Fortuna Sittard heeft aan de hand van een excellerende Kaj Sierhuis met 5-2 gewonnen van Excelsior, dat zijn vijfde nederlaag op rij leed. De spits was goed voor een hattrick en twee assists.

De Limburgers lieten Excelsior in het eerste halfuur kansloos en profiteerde van het zwakke Rotterdamse verdedigen. Lonwijk opende op aangeven van Sierhuis fraai de score en liet twee minuten later Sierhuis de 2-0 te maken. Met een knappe kopbal en een geweldige volley voltooide Sierhuis zijn loepzuivere hattrick nog voor de rust.

Fortuna bleef na rust domineren, maar incasseerde wel twee tegentreffers van Sanchez Fernandez en Omorowa. Uit de vele kansen wist tussendoor alleen Guth , na een voorzet van Sierhuis, te scoren voor de de thuisploeg.