MOGYOROD - Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Hongarije de negende zege van het Formule 1-seizoen en de zevende op rij behaald. Op de Hungaroring bleef de Limburger Lando Norris (McLaren) en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez voor.


Verstappen ,voor het eerst in zes races niet op poleposition, startte razendsnel en stak Hamilton al in de eerste bocht voorbij. De bandenslijtage was hoog in de hitte: de meeste auto's kwamen al in binnen de eerste twintig rondes naar binnen.Verstappen had in die fase al acht seconden voorsprong en kon het zich permitteren langer op de eerste set door te rijden.

Pérez,Sainz en Russell gaven de race nog wat kleur met een afwijkende bandenstrategie, maar dat was ver achter de verder uitlopende Verstappen. Hamilton vergooide zijn podiumkans door wel erg lang door te rijden op de harde banden. Red Bulls uitgekiende strategie leverde Pérez,als negende vertrokken, de derde plaats op.De Mexicaan hengelde in de slotfase Piastri en Hamilton binnen, maar Norris bleef net buiten bereik.

In de WK-stand heeft Verstappen na 11 van de 22 GP"s een voorsprong van liefst 110 punten op zijn Mexicaanse teamgenoot. komende zondag volgt in Belgie de Grand Prix van Spa-Francorchamps.