MONTREAL - Max Verstappen heeft zijn zestigste Grand Prix overwinning weten te boeken. De wereldkampioen eindigde in een enerverende Grand Prix van Canada voor Lando Norris en George Russell.


De coureurs startten op een natte baan en dus waren regenbanden noodzakelijk. Toen de baan langzaam opdroogde was Norris duidelijk de snelste. Hij kwam vanaf de derde plek,verschalkte Verstappen en Russell en was bezig afstand te nemen, tot een crash van Sargeant de safety car voor het eerst op de baan bracht.

Norris was net voorbij de pitstraat en kon in tegenstelling tot de anderen niet direct een stop maken.Verstappen profiteerde en nam de leiding, terwijl het ook weer begon te regenen. De condities bleven lastig en Pérez en Sainz hielden hun auto niet op het asfalt. Sainz nam Albon mee in zijn spin en dat zorgde voor weer een safety car. Er waren nog twaalf ronden te gaan en Verstappen bleek daarin ongenaakbaar. Norris bleef tweede en Russell versloeg Hamilton in de strijd om plek drie.

In de WK-stand heeft Verstappen na 9 van de 24 GP's nu een ruime voorsprong. De Nederlanders staat op 194 punten, daaachter volgen Leclerc (138) en Norris (131). De volgende Grand Prix is op 23 juni in Barcelona.