ARNHEM - Vitesse blijft in het spoor van koploper Ajax nadat het in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-0 weet te zegevieren. De overwinning ging echter niet van een leien dakje en kwam pas in de laatste twintig minuten tot stand.

Bij de thuisploeg debuteerde de 18-jarige Enzo Cornelisse, zoon van voormalig Vitesse-speler Tim Cornelisse in de basis. Vitesse nam al snel het initiatief, maar bood te weinig creativiteit om de Limburgers echt te verrassen.

Ook na de rust beet de thuisploeg zich lang stuk op de hechte Fortuna-defensie en bij een spaarzame uitval van de gasten moest Remko Pasveer er nog aan te pas komen om Emil Hansson van het scoren af te houden. Enkele dode spelmomenten, met Oussama Tannane aan de basis zorgden alsnog voor het verschil. Een corner van Tannane werd door Oussama Darfalou tegen de touwen gekopt en tien minuten later wist Armando Broja een indraaiende vrije trap van de stylist op waarde te schatten: 2-0.