VOLENDAM - De handballers van HV Kras/Volendam lijken vrijwel uitgeschakeld voor de strijd om de landstitel. In de Handbal NL League ging men zaterdag in eigen huis hard onderuit tegen Kembit-Lions dat dit jaar nog ongeslagen is.

De Volendammers verloren zo al weer voor de derde keer op rij en het lijkt er dan ook op dat de Lions en Aalsmeer vooralsnog de grootste kanshebbers voor de nationale titel zijn. Toch zag het daar in de eerste helft nog niet naar uit. Volendam begon sterk en kon eveneens vertrouwen op een ijzersterke keeper Dennis Schellekens die voor rust meerder puike reddingen in huis had. Op de 14-13 ruststand viel dan ook weinig af te dingen.

Direct na de rust liep Volendam zelfs verder uit naar 16-13, maar vervolgens ging alles mis. Met snelle aanvallen waarbij met name Joao Jacob Ramos en Jeroen de Beule nauwelijks af te stoppen bleken draaide de score binnen een aantal minuten naar 17-22. Omdat bij Volendam enkele ervaren spelers hun frustraties lieten gaan en met tijdstraffen naar de kant moesten, daar bleken bij de Limburgers juist de jonge spelers die in eerste instantie op de bank begonnen gretig om de Noord-Hollanders nog meer pijn te doen, en hier slaagde men in: 22-31.