TILBURG - Willem II heeft zich op de laatste speeldag van de Eredivisie verzekerd van handhaving door Fortuna Sittard te kloppen. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic was door de 2-1 zege niet meer afhankelijk van directe concurrent FC Emmen.

De toon werd gezet door een absoluut werelddoelpunt van Vangelis Pavlidis. De Griek liet op slag van rust meerdere Fortuna-verdedigers zijn hielen zien en besloot om keeper Van Osch met een fraai stiftje te verschalken. Een goal die absoluut op de nominatie komt voor de doelpunt van het jaar.

Kort na de rust werd het toch nog even spannend toen Zian Flemming de gelijkmaker liet aantekenen terwijl FC Emmen op dat moment voor stond in Venlo. Willem II herstelde zich echter snel, toonde karakter en dat werd halverwege de tweede helft beloond. Na goed voorbereidend werk van Ché Nunnely kon aanvoerder Sabastian Holmén de 2-1 binnen schieten. Deze stand bleef tot het eind staan en zorgde voor een ware explosie van vreugde in het Koning Willem II Stadion na een zeer moeizaam seizoen.