SITTARD-GELEEN - Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren heeft het programma bekendgemaakt. Op zondag 2 juli tussen 13.00 en 18.00 vinden optredens plaats in 31 tuinen in Sittard-Geleen.


Bezoekers kunnen van optreden naar optreden wandelen of fietsen en leren zo de wijk kennen, genietend van lokale podiumkunsten. Het programma is te vinden op glurenbijdeburen.nl/programma/sittard-geleen

Het is de vierde keer dat Gluren bij de Buren plaatsvindt in Sittard-Geleen en de hoeveelheid deelnemende tuinen ligt ver boven de verwachtingen van de organisatie.

"Wat een geweldige editie gaat het worden dit jaar, met zoveel wijken die mee willen doen aan dit initiatief. Op deze manier krijgen (amateur) kunstenaars weer een podium om zichzelf in de spotlight te zetten in onze gemeente," zegt programmamaker Sharik Derksen

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars verrijken de tuintheaters. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld naar een toneelvoorstelling in een speeltuin maar ook naar diverse pop- en rock acts in diverse tuinen. Voor het eerst gaan we ook rondleidingen geven en kunnen musea worden bezocht in samenwerking met Het Nieuwe Domein en Heemkunde Vereniging Geleen.

Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdragen en reserveren is niet nodig. De optredens duren maximaal 30 minuten, de fanatiekeling kan op deze manier wel zeven optredens bijwonen. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren.

Stichting de Bühne, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren. Buurtzorg, Philadelphia Zorg en De Domijnen werken mee aan het festival, en het festival wordt onder andere gesponsord door Plus Vijgen uit Geleen.