NEDERLAND - Ook in de tweede week van januari laat de winter zich nog niet echt zien. Net als afgelopen week blijven de temperaturen zacht voor de tijd van het jaar met regelmatig wind en regen.


Na een rustige zondag waarin het overdag grotendeels droog is, maar in de avond de buienkans toeneent wordt het maandag de ‘koudste’ dag van de week met een middagtemperatuur van 8 of 9 graden. Normaal gesproken zijn maxima rond de 6 graden gebruikelijk in de eerste helft van januari. Het weerbeeld bestaat uit wolken, af en toe zon en enkele buien. Er waait een matige, aan zee krachtige, wind uit het zuidwesten tot westen.

Dinsdag start waarschijnlijk droog, maar trekt in de loop van de dag vanuit het zuidwesten een volgend regengebied over het land. Dit gaat gepaard met een stevige zuidenwind en aanvoer van zachtere lucht. Het wordt 10 of 11 graden.

Op woensdag een soortgelijke dag met een stevige zuidwester (windkracht 5) die aan de kust mogelijk nog wat steviger is. Opnieuw maken we de hele dag kans op buien.

Ook donderdag houden we het niet droog al lijkt de wind iets af te nemen en komt de temperatuur rond de tien graden uit.

Vrijdag lijkt identiek aan voorgaande dagen en wordt het opnieuw wisselvallig bij temperaturen van rond detien graden. Gedurende het volgende weekend lijkt het langzamerhand wat droger te worden en gaan zeer mondjesmaat de temperaturen wat terug al komt het niet onder de acht graden voorlopig.